Читај ми!

Човек нестао у лавини

Момчило Н. из Растишта нестао када се снежна лавина обрушила на путу Перућац-Растиште. Његова супруга и двоје деце евакуисани. Потрага ће бити настављена сутра.

Потрага за несталим 38-годишњим Момчилом Н. из Растишта, кога је око 14 часова затрпала снежна лавина на путу Перућац - Растиште, прекинута је до јутра, када би ронилачке екипе требало да претраже језеро.

Спасиоци су уз помоћ механизације, али и мештана претражили цео копнени део и снег је рашчишћен, али мушкарац није пронађен.

Момчило се са супругом и двоје деце враћао колима од родитеља из Растишта у Бајину Башту, када су због мање количине снега на путу стали, док је из супротног правца машина рашчишћавала снег који се обрушио са оближњег брда, а онда су се у новој лавини нашли и машиниста и нестали Момчило.

"Дошао сам ту, очистио један смет, дошао сам до другог, ту је био човек са двоје деце, ја сам га упозорио да се склоне, он је отерао децу, али је он остао", каже Предраг Ристивојевић из "Стандард путева" из Бајине Баште.

Предраг каже да је после неких пола сата кренула нова лавина која је затрпала и њега и више ништа није могао да види.

"Ја сам успео да се некако вратим, али безуспешно смо покушавали да нађемо човека", каже Предраг.

Предрагу су у помоћ одмах стигле бајинобаштанске спасилачке екипе са два возила, а жену и двоје деце евакуисали су до Бајине Баште.

Председник Општине Бајина Башта Златан Јовановић каже да су четири сата покушавали да пронађу несталог, али да нису успели.

"Део тог снежног наноса одлетео је у језеро, а ми тренутно нисмо способни да вршимо претрагу по језеру", рекао је Јовановић.

Због страха од нове лавине у ноћним условима, претрага је прекинута до јутра.

"Потрага ће се наставити. Покушаћемо, уколико нам лед на језеру дозволи да приђемо са правца воде и да тражимо несталог човека", каже начелник одељења за ванредне ситуације МУП-а Србије из Ужица Зоран Милојевић.

Током ноћи полиција ће дежурати на критичној деоници Перућац - Растиште на којој је често обрушавање снега, а на њој је и саобраћај затворен до даљег.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи