Читај ми!

Без званичне потврде о Шарићу

Српски Интерпол затражио је од Интерпола Јужне Африке информације о томе да ли је у тој земљи лоциран Дарко Шарић, каже Ивица Дачић. Црногорска полиција: Већ утврђено да Шарић није у Јужној Африци.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је српски Интерпол затражио од Интерпола Јужне Африке информације о томе да ли је у тој земљи лоциран одбегли наркобос Дарко Шарић.

Дачић је на Полицијско-криминалистичкој академији новинарима рекао да из Јужне Африке још није стигао "никакав посебан материјал" и додао да није задовољан начином на који су саопштене информације о кретању Дарка Шарића.

"Не знам каква је то логика да саопштите да је неко лоциран, да се прати његово кретање и да ће бити ухапшен. То је као да сте му јавили: 'Имаш неколико дана да побегнеш'", истакао је Дачић.

Министар се нада да није у питању "некаква игра" и апеловао да се Србији проследе све релевантне информације. Дачић је подсетио да је управо због тога и затражено да се потпише споразум о полицијској сарадњи са Јужном Африком, како би се открило да ли тамо има криминалаца из Србије.

"Друга страна нам још није одговорила, иако смо инсистирали на томе", рекао је Дачић.

Међутим, црногорска полиција тврди да је већ утврђено да Шарић није лоциран у Јужној Африци.

Директор црногорске полиције Божидар Вукасановић рекао је да Подгорица нема нових података где се налази обегли наркобос Дарко Шарић, наводећи да је раније постојала претпоставка да се он крије у Јужној Африци, али да је провером утврђено да се не ради о особи коју тражи Интерпол.

Вуксановић је додао да Управа полиције Црне Горе тренутно нема информацију где би Шарић могао да се крије.

Према његовим речима, раније постојала претпоставка да се Шарић налази у Јужној Африци, поводом чега је црногорска полиција контактирала Интерпол и надлежне органе Јужноафричке Републике.

"Испоставило се да је у Јужној Африци пронађена особа са истим именом и презименом, али да се не ради о лицу које тражи Интерпол", навео је Вуксановић, додајући да црногорска полиција нема никакве нове податке о Шарићу.

Србија је расписала међународну потерницу за Шарићем због шверца дроге, док се његов брат Душко налази у затвору у Црној Гори под оптужбом за прање новца стеченог трговином наркотика.

Вуксановић је рекао да ће Црна Гора и даљи сарађивати са Интерполом и полицијама региона у циљу проналажења и хапшења Шарића, као и одбеглог рожајског наркобоса Сафета Калића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи