Читај ми!

Шешељ: Умало нисам умро

Шестог јануара умало нисам умро и то кажу сви лекари, и у болници у Лајдену и из хитне помоћи, рекао Војислав Шешељ на расправи о стању у поступку у Хагу, тврдећи да већ најмање шест година његовим здравственим стањем управљају америчка, британска и француска обавештајна служба.

После тачно месец дана, од када му је први пут позлило, Војислав Шешељ, појавио се пред Хашким трибуналом и причао о дешавањима 6. јануара, када, како каже, "умало није умро".

Лидер радикала оптужио је обавештајне службе САД, Велике Британије и Француске да му нарушавају здравље.

Шешељ је објаснио и да му је 12. јануара у болници у Лајдену уграђен унутрашњи дефибрилатор који електро-шоковима успорава срчани ритам, а не "пејс-мејкер", како се мислило. Истиче да проблем слабљења његовог срца тиме, међутим, није решен.

"Док сам се пресвлачио, изгубио сам свест, ударио сам главом у сто и пао, сав крвав. После 10 минута, видео ме је стражар свог у крви, који је позвао медицинску сестру. Покушала је да ми измери притисак и пулс мојим апаратом, али није могла пошто апарат није могао да их региструје. Позвали су хитну помоћ, која је дошла изузетно брзо. Затим је стигла и друга екипа хитне помоћи", рекао је Шешељ.

Он је затим тврдио, да нису могли да га снесу низ степениште дуже од сат времена, због чега су позвали ватрогасце.

"Ватрогасци су пресекли решетке и изнели су ме кроз прозор са првог спрата. То је трајало сат и 14 минута. С двоја кола хитне помоћи и полиције и уз четири полицајца на мотоциклима муњевито сам био пребачен у болницу у Лајдену. И то ми је вероватно спасило живот... привремено", рекао је Шешељ.

Напоменуо је да је "све то време био без свести и да су му после други причали", а да се "пробудио у девет сати увече" у болници у Лајдену, десетак километара од Хага. На лечење у тој болници, Шешељ је рекао да нема примедби.

"У Лајдену су констатовали да нема унутрашњих узрока за поремећај рада мог срца. Ја сам их питао да ли то значи да су узроци споља, а они су одговорили да не могу да спекулишу. То могу бити систематске стресне ситуације које се вештачки производе од секретаријата Трибунала и судског већа, а било их је напретек у протекла два месеца. Или западне службе имају технологију којом радио таласима могу да утичу на рад мог срца. То је теоретски могуће", рекао је Шешељ.

Он је потврдио и да ће убудуће дозвољавати само лекарима које сам изабере да га прегледају, наводећи као пример руског кардиолога Агејева. Најавио је да ће српски лекари који су га недавно прегледали ускоро објавити своје "веома озбиљне" налазе.

Лидер Српске радикалне странке оптужен је за злочине над несрбима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. године.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи