Читај ми!

Одбачена пријава против Павличића

Више јавно тужилаштво у Новом Саду одбацило кривичну пријаву Агенције за борбу против корупције поднету против градоначелника Новог Сада Игора Павличића и његових сарадника.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао је да је Више јавно тужилаштво у Новом Саду одбацило кривичну пријаву Агенције за борбу против корупције, поднету против градоначелника Новог Сада Игора Павличића и још 12 чланова Градског већа тог града.

Због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, Агенција за борбу протв корупције поднела је 25. јануара кривичну пријаву против Павличића и његових сарадника Тужилаштву за организовани криминал, које ју је затим проследило надлежном Вишем тужилаштву у Новом Саду, навео је Зорић.

"Након провере свих навода кривичне пријаве, Тужилаштво је утврдило да у радњама пријављених нема елемената кривичног дела злоупотреба службеног положаја, нити било ког другог кривичног дела за које се гони по службеној дужности", казао је Зорић.

Кривичном пријавом, поред Павличића, били су обухваћени његов заменик Зоран Мандић, као и чланови Градског већа Живко Макарић, Синиша Бубњевић, Александар Кравић, Сања Стојановић, Гордана Пушић, Јелена Атанацковић - Јеличић, Немања Старовић, Марко Наранчић, Милена Поповић - Субић, Андреј Бурсаћ и Александар Кираљ.

У пријави Тижилаштву за организовани криминал било је наведено да се основано сумња да су градоначелник и чланови већа, злоупотребом службеног положаја, "нанели вишемилионску штету" граду, предузећу АТП "Војводина" и његовом већинском власнику Илији Девићу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи