Читај ми!

Школа у Пожаревцу брзо реаговала

Директор пожаревачке основне школе "Краљ Александар први" реаговао на време, после сазнања да је један ученик силовао свог друга из одељења, утврдила просветна инспекција.

Просветна инспекција утврдила је да је директор пожаревачке основне школе "Краљ Александар први", након сазнања да један ђак силовао друга из одељења, одмах сазвао школски тим за заштиту ђака од насиља, одељенског старешину и обавестио школског полицајца.

"Позван је и родитељ злостављаног ученика и упућен да случај пријави полицији, јер се десио ван просторија школе. Школски полицајац обавестио је и Одељење за малолетничку делинквенцију Полицијске управе у Пожаревцу", рекао је агенцији Бета директор Просветне инспекције Велимир Тмушић.

Према његовим речима на предлог тима за заштиту ученика од насиља, директор школе је ученика који је извршио насиље преместио у друго одељење, обавио разговор са родитељима злостављаног ученика, као и сведоцима како би утврдио чињенично стање.

"Представници Одељења за малолетничку деликвенцију Полицијске управе у Пожаревцу, Центра за социјални рад и представници школе су одржали састанак и узели писмене изјаве од ученика у присуству родитеља", наводи директор Просветне инспекције.

Према наводима Тмушића директор школе је на основну свих чињеница покренуо васпитно-дисциплински поступак против ученика који је извршио насиље и именовао Комисију за спровођење васпитно-дисциплинског поступка.

Одржана је седница и Савета родитеља, Школског одбора и Наставничког већа школе.

"Након прикупљених свих релевантних доказа директор ће на основу Закона предузети одоговарајуће мере, а просветна инспекција ће извршити контролу поступања школе у конкретном случају", рекао је директор просветне инспекције.

Ученик седмог разреда у Основној школи "Краљ Александар Први" у Пожаревцу силовао је друга из одељења, који је благо заостао у развоју, преносе медији.

Како се наводи, силовање се догодило 19. јануара, али се сазнало тек 26. јануара када се нападнути дечак пожалио друговима, а касније и родитељима.

Напад се догодио ван школе у гаражи оближње зграде "Бетоњерке" и случај је пријављен полицији, која, међутим, није желела да се оглашава, јер је реч о малолетницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи