Читај ми!

Скандал у пожаревачкој школи?

Вршњачко насиље у Пожаревцу. Сумња се да је ученик седмог разреда основне школе "Краљ Александар Први" сексуално злостављао свог школског друга за време великог одмора. Полиција је у присуству социјалних радника саслушала актере овог догађаја, а у школи "Краљ Александар Први" за сада званично не коментаришу инцидент.

После информација да је ученик Основне школе "Краљ Александар Први" у Пожаревцу сексуално злостављан, надлежни државни органи почели су да испитују тај случај. Републички и општински просветни инспектори посетиће школу и сачинити извештај.

Ученик школе је 19. јануара силовао свог друга из одељења, за време одмора, током великог одмора у подземним гаражама оближњих зграда. За то се сазнало тек 26. јануара, пошто се нападнути дечак жалио својим друговима, а потом и родитељима.

Истог дана, родитељ злостављаног дечака пријавио је полицији да је његово дете сексуално злостављао школски друг, а инцидент је пријавила и школа "Краљ Александар Први". 

У полицијској управи у Пожаревцу речено је да су саслушали актере догађаја у присуству социјалних радника и да је овај случај предат тужиоцу.

Поједини ученици школе кажу да је злостављаног дечака његов вршњак уцењивао како ће га пријавити родитељима због пушења. Ученици кажу да је злостављани дечак био миран и повучен, за разлику од свог друга, који се понашао "као мангуп".

Злостављани дечак је 26. јануара примљен у Пожаревачку болницу и након прегледа пуштен кући. У овој здравственој установи нису могли да коментаришу да ли дечак има повреде, јер је истражни поступак још у току.

У Центру за социјални рад потврдили су за РТС да је тринаестогодишњак који је сексуално злостављао свог школског друга њихов штићеник.

Директор Центра Мирослав Стојимировић каже да ће сагледати све аспекте тог догађаја и након тога одлучити које ће мере бити предузете. Стојимировић наглашава, да је осим рада са децом, у том случају веома важан и рад са родитељима.

У основној школи "Краљ Александар Први" нису желели да коментаришу овај случај, уз образложење да је реч о малолетницима.

Према незваничним сазнањима, ученик који је био жртва сексуалног злостављања, премештен је у друго одељење, док је против ученика који га је злостављао поведен дисциплински поступак.

Начелник Републичке просветне инспекције Велимир Тмушић рекао је Танјугу да је директору школе наложено да у писменом извештају образложи зашто тај случај није одмах пријавио надлежнима у Министарству просвете и науке, јер су инспектори о томе сазнали из медија.

Савет родитеља најавио је да ће одржати састанак, који ће бити затворен за јавност. Иначе, деца млађа од 14 година не подлежу кривичној одговорности, и о њима бригу преузимају Центри за социјални рад.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи