Читај ми!

Измена оптужнице против Хаџића?

Хашко Тужилаштво предложило измене оптужнице против бившег председника РСК Горана Хаџића којима се, како се наводи, прецизира његова одговорност и исправљају неке нејасноће у оптужници.

Tужилаштво je предложило расправном већу Хашког суда измене оптужнице против бившег председника Републике Српске Крајине Горана Хаџића којима се прецизира његова одговорност и исправљају неке нејасноће у оптужници, саопштио је Хашки трибунал.

"Изменама се жели прецизније дефинисати Хаџићев важан допринос удруженом злочиначком подухвату, како делима тако и пропустима", наводи тужилаштво које терети Хаџића да је планирао, подстицао, наређивао и помагао у злочинима тако што је охрабривао или одобравао политику прогона, насиље и друга злодела.

Тужилаштво настоји да докаже да је злочине починио и тиме што није предузимао потребне мере да заштити затворенике и несрпско становништво на окупираним подручјима.

Тим изменама тужиоци желе да отклоне и нејасноће у вези са жртавама, тако да исте жртве у различитим тачкама оптужнице буду описане на једнак начин, као и нејасноће око подручја које обухвата оптужница.

Предложене измене нису неправедне према Хаџићу. Оне му боље и детаљније објашњавају оптужницу и не утичу на његово право да му се суди без непотребних одгађања. Оне не додају нове тачке оптужнице и не утичу на предвиђени почетак и дужину трајања суђења, истиче Tужилаштво.

Хаџић је оптужен је за прогон хиљада и убиства стотина Хрвата током рата у Хрватској, као и за низ других злочина међу којима су и малтретирања, разарања и пљачка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи