Читај ми!

Хашки оптуженици траже српске лекаре

Поред Војислава Шешеља, још пет хашких оптуженика тражи да их прегледају лекари из Србије, изјавио је председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да је, осим лидера радикала Војислава Шешеља, још пет хашких оптуженика затражило да их прегледају српски лекари.

Љајић није желео да прецизира о којим оптуженицима се ради, наводећи да се чека одобрење Трибунала за одлазак српских лекара у Хаг.

"Ми смо у контакту са Трибуналом и чекамо сагласност да пошаљемо лекаре", рекао је Љајић у Скупштини општине Врачар, приликом уручивања решења о додели средстава за финансирање пројеката републичких и покрајинских савеза особа са инвалидитетом.

Љајић је, говорећи о Шешељевом здрављу, изјавио да је у држава у обавези да води рачуна о његовом здравственом стању и додао да очекује да ће на захтев судског већа ускоро и руски лекари извршити детаљан преглед Шешеља.

"Ми смо у обавези да по закону водимо рачуна о здравственом стању свих наших грађана који се налазе у Хагу и то ћемо чинити и даље", рекао је он.

Руски лекари су, како је рекао Љајић, прихватили позив да изврше преглед Шешеља и сада је само ствар техничке природе када ће они то учинити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи