Читај ми!

(Не)заштићена "вакцинација"

Афера вакцина добија нови обрт. Иако је пре три дана тврдио да не зна за службену белешку у којој стоји да је, према наводи неких медија, тужилаштво за организовани криминал тражило да се са списка осумњичених скине неколико имена, Ивица Дачић данас је потврдио постојање те белешке.

Министар полиције Ивица Дачић потврдио је да му је достављена службена белешка о истрази везаној за набавку вакцина против новог грипа. Белешку су, према писању појединих медија, сачинили службеници полиције, а у њој стоји да је тужилаштво за организовани криминал тражило да се са списка осумњичених скине неколико имена.

Дневни лист Прес пише да им је министар Дачић индиректно потврдио да је списак осумњичених за злоупотребе при набавци вакцина против новог грипа заиста скраћен за неколико имена.

"Чести су случајеви где се ставови полиције и тужилаштва разликују, било да је реч о броју осумњичених лица, квалификацији дела, квалитету пријаве и прикупљених доказа, или статусу лица, али то је део надлежности тужилаштва. Нисам до сада имао било каквих примедби из ове области од полицијских службеника на законитост поступања", рекао је Дачић за Прес.

Међутим, министар полиције данас је рекао да су му тек пре неколико дана достављени списи у вези са тим случајем и негирао да је било притисака на полицију.

"Неистина је да сам потврдио да је специјални тужилац вршио притисак на полицију. Рекао сам да је ми је директор полиције доставио белешку за коју сам пре неколико дана рекао да је немам", рекао је Дачић новинарима после седнице Главног одбора СПС у Новом Саду.

Према његовим речима, директор је ту белешку доставио и другим институцијама, као и тужилаштву.

Уколико неко, како је рекао, има информацију да се на неког из МУП вршио било какав притисак може му се слободно обратити, јер је његов задатак, као министра, да га у том случају заштити.

До сада су због афере вакцине ухапшене четири особе. Држава је због, како се сумња, намештеног тендера за њихову набавку оштећена за 1,27 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи