Читај ми!

Веселиновићима одређен притвор

Браћи Звонку и Жарку Веселиновићу, који су пре два дана ухапшени на Копаонику, судови у Краљеву и Београду одредили једномесечни притвор и покренули истраге против њих.

17.07 - Истражни судија Специјалног суда одредио притвор до 30 дана и Жарку Веселиновићу. 

16.35 - После саслушања у Вишем суду у Краљеву, Звонку Веселиновићу одређен је притвор до 30 дана.

Истражни судија Вишег суда у Краљеву Милан Давидовић одредио је притвор до 30 дана Звонку Веселиновићу и покренуо истрагу против њега. После саслушања у Специјалном суду у Београду, притвор до 30 дана одређен је и његовом брату Жарку Веселиновићу.

Звонко Веселиновић осумњичен је за недозвољено поседовање и промет оружја и експлозивних материја, док се Жарко сумњичи за подстрекавање на злоупотребу службеног положаја.

Судија Давидовић рекао је новинарима да је Веселиновићу притвор одређен због постојања "особитих околности да би бекством могао да осујети кривични постопак који је покренут против њега".

"Веселиновић има пребивалиште на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, те би одласком на ту територију могао бити недостпан државним органима Србије", рекао је судија Давидовић.

Према речима Давидовића, Звонко Веселиновић је осумњичен за кривично дело за које је прописана казна од преко 10 година затвора, па је и то утицало на доношење одлуке о одређивању притвора.

Истражни судија је рекао да је Звонко Веселиновић приликом хапшења код себе имао пиштољ, као и да је истрага против њега и даље у току.

"Звонко Веселиновић је носио ватрено оружје на Копаонику на скијалишту, на месту где се људи скијају и санкају, што представља особито тешке околности за извршење овог кривичног дела", рекао је Давидовић.

Жарко Веселиновић саслушан у Београду

У исто време, док је у Краљеву саслушаван Звонко Веселиновић, у Београду је саслушан Жарко Веселиновић.

Жарко Веселиновић доводи се у везу са случајем судије из Рашке Срећка Топаловића, који је са сарадницима ухапшен 12. децембра.

Судија Топаловић сумњичи се за злоупотребу службеног положаја и примање мита, а Тужилаштво је поднело захтев да се истрага прошири и на Жарка Веселиновића, рекао је тужилац Миљко Радисављевић.

Топаловић је ухапшен са Миломиром Никићем (69), Валидом Халидовићем (27) и Абдулахом Муминовићем (54) из Новог Пазара.

Топаловић и Никић сумњиче се да су од 2008. до 2011. године продавали и отуђивали судску робу, која је била одузета као предмет извршења кривичног дела и ускладиштена у магацину судског депоа. На тај начин су осумњичени оштетили републички буџет у укупном износу око 6,5 милиона динара.

Браћу Веселиновић краљевачка полиција је ухапсила на Копаонику пре два дана.

У Министарству за Косово и Метохију Танјугу је речено да разлози хапшења браће Веселиновић не би требало да имају везе са изјавом команданта Кфора Ерхарда Древса који је браћу Веселиновић, пре недељу дана, означио као главне организаторе нереда на Јарињу и у Јагњеници.

Српска полиција, како су објаснили у Министарству, нема надлежност да води истраге за догађаје који су се десили на територији Косова и Метохије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи