Читај ми!

Ухапшен Звонко Веселиновић

Бизнисмену са Косова Звонку Веселиновићу одређено полицијско задржавање до 48 сати због производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних направа. Његов брат Жарко задржан је због злоупотребе службеног положаја подстрекавањем. Браћа Веселиновић ухапшена су на Копаонику.

22.10 - Браћи Веселиновић одређено полицијско задржавање, сазнаје РТС.

Краљевачка полиција одредила је браћи Звонку (1980) и Жарку Веселиновићу (1985) задржавање до 48 сати. Звонко Веселиновић се сумњичи за производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа, а његов брат Жарко за злоупотребу службеног положаја подстрекавањем, сазнаје РТС.

Браћа Веселиновић, Звонко и Жарко, ухапшени су данас поподне на Копаонику. Осим њих двојице, на Копаонику су ухапшене још две особе, чији идентитет још није познат. 

После хапшења није било јасно по којој су тачно основи браћа приведена, будући да су се доводили у везу са нелегалним пословима, али и да их је командант Кфора Ерхард Древс означио као организаторе нереда на прелазу Јариње и на Јагњеници. Еулекс је против Веселиновића покренуо истрагу.

Из Кфора је саопштено да су задовољни вешћу о хапшењу браће Веселиновић, али нису желели да коментаришу тај догађај.

"Могу једино рећи да смо ми у Кфору задовољни. Даље не желимо да коментаришемо, јер се не ради о случају у надлежности Кфора", рекао је Танјугу портпарол Кфора Уве Новицки.

Командант Кфора Ерхард Древс недавно је оптужио Звонка Веселиновића и његовог брата да су организовали и учествовали у инцидентима на Јарињу и Јагњеници.

Древс је рекао да Кфор има снимке дешавања на барикадама и да су ти снимци прослеђени су Еулексу, који блиско сарађује са српским властима.

Иначе, о Веселиновићу је, крајем октобра, писао и "Њујорк Тајмс". У том тексту наводи се да српски и албански бизнисмени, Звонко Веселиновић и Ментор Бећири, на северу Косова удруженим снагама кријумчаре нафту у пословима које њујоршки дневник процењује на 100 милиона долара годишње.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи