Читај ми!

Огњеновић: Џајић ми не дугује ништа

Фудбалер Перица Огњеновић посведочио на суђењу бившим челницима фудбалског клуба "Црвена звезда" да није оштећен у трансферу у "Реал Мадрид" 1999. године. Огњеновић, ипак, тврди да није добио износ који му је наводно припадао уговором, додајући да не зна шта су се клубови договорили.

На суђењу бившим челницима фудбалског клуба "Црвена звезда", фудбалер Перица Огњеновић рекао да није оштећен приликом трансфера у Реал Мадрид 1999. године, додавши да му клуб не дугује ништа. 

За противправно присвајање милион долара од Огњеновићевог трансфера из Звезде у Реал оптужени су бивши председник клуба и финансијски директор "Црвене звезде" Драган Џајић и Владимир Цветковић.

"Моја жеља је била да одем у 'Реал Мадрид' и захвалан сам им што су ми то омогућили. Немам ништа лоше да кажем о њима поводом овог трансфера и не осећам се оштећеним. Џајић ми није ништа обећао и не дугује ми ништа", рекао је Огњеновић, сведочећи на суђењу у Вишем суду у Београду. 

Детаље трансфера уговорене између два клуба не зна јер је, како је навео, са својим менаџером Зораном Векићем причао само о својим условима преласка.

"Не сећам се сваког документа који сам потписао, било је давно. Знам да је то било сат, два пре истека прелазног рока и да сам уговор потписао у просторијама Реал Мадрида 15. јануара 1999. године. Ту је био мој менаџер, и представници Реала, али није био нико из Звезде", присећа се Огњеновић.

Више пута је одговарајући на питања тужиоца поновио да се слабо сећа шта је све потписао, напомињући да не жели никоме да нашкоди, јер није сигуран шта је све тачно потписао.

Пошто су му предочили уговоре на енглеском језику са његовим потписом, Огњеновић је потврдио аутентичност потписа, али је након интервенције адвоката одбране, признао да енглески слабо говори и указао да су управо због тога менаџери увек уз фудбалере приликом уговарања трансфера.

Према уговору са Реалом од три милиона долара, Звезди је на име обештећења за прелазак Огњеновића требало да припадне два милиона. Звезда је, према уговору, Огњеновићу требало да уплати милион долара, али је Огњеновић рекао да му таква уплата није легла и поновио да он не зна шта су клубови међусобно уговорили.

Огњеновића данас ни судско веће ни тужиоци нису питали да ли је и колико онда пара заправо добио од тог трансфера. Суђење се наставља у четвртак када би требало да сведочи такође бивши фудбалер Звезде Зоран Његуш.

На оптуженичкој клупи осим Џајића и Цветковића је бивши први секретар "Црвене звезде" Милош Маринковић, као и фудбалски менаџер Ранко Стојић.

Они су оптужени да су противправно присвојили вишемилионске новчане износе у еврима, доларима и маркама, укупно око осам милиона евра, од продаје фудбалера "Црвене звезде" Горана Друлића, Зорана Његуша, Перице Огњеновића и Ивана Дудића.

Џајић, Маринковић и Цветковић и Стојић терете се за кривично дело злоупотребе службеног положаја, за које је запрећена казна затвора до 12 година. Џајић, Маринковић и Цветковић ухапшени су 5. фебруара 2008. године и у притвору су провели пет месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи