Читај ми!

Суђење Јездимиру Васиљевићу

Из седмог покушаја, почело суђење власнику "Југоскандика" Јездимиру Васиљевићу и његовим сарадницима због оптужби за превару у којој је оштећено више хиљада грађана Србије почетком деведесетих година.

Суђење власнику некадашње пирамидалне штедионице "Југоскандик" Јездимиру Васиљевићу и његовим сарадницима због оптужби за превару у којој је оштећено више хиљада грађана Србије почетком деведесетих, почело је данас из седмог покушаја пред Вишим судом у Београду.

Суду је достављено вештачење Васиљевићеве процене способности које је урадио Институт за судску медицину, након чега је утврђено да је он процесно способан да му се суди. Међутим, Васиљевић је рекао да се "не осећа способним" да износи одбрану, али да ће пратити суђење.

Васиљевића, познатог и као "газда Језда", на данашње суђење је судска стража довела из притвора Окружног затвора у Београду, где борави од 26. марта 2010. године.

Према првооптуженом у том процесу, Милораду Вукотићу, поступак је раздвојен, пошто се он ни данас није појавио у судници. Тужилаштво је предложило да се Вукотићу одреди притвор и суди у одстуству, јер је био на једном од седам заказаних претреса.

Због злоупотребе службеног положаја, преваре и утаје у вези с пирамидалном штедњом у "Југоскандику", поред Васиљевића и Вукотића, оптужени су и Љубивоје Шундић, Драган Антонијевић и адвокат Стеван Протић.

Суђење због злоупотребе службеног положаја, преваре и утаје у вези с пирамидалном штедњом у "Југоскандику" почетком деведесетих, прекинуто је 2006. године због Васиљевићевог бекства из земље.

Јездимир Васиљевић ухапшен је у Холандији у априлу 2009. по српској потерници, а изручен је 26. марта прошле године и упућен у притвор Окружног затвора у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи