Читај ми!

Хапшења наркодилера

Полиција ухапсила 25 припадника криминалних група у две одвојене акције у Новом Саду и Београду. Код ухапшених пронађени дрога и оружје.

Због сумње да су производили и продавали дрогу, полиција је ухапсила 15 особа у Београду и десет у Новом Саду. Код ухапшених су пронађени дрога, оружје и новац.

У оквиру исте акције, у октобру је у Београду ухапшено седам особа, рекао је за Интернет портал РТС-а начелник криминалистичке полиције Дарко Сенић.

Према његовим речима, вођа криминалне групе био је Дејан Ивковић Жабац. Током данашњег хапшења заплењено је девет килограма дроге, четири пиштоља, једна аутоматска пушка и већа количина новца, рекао је Сенић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао je да су у Новом Саду ухапшени припадници криминалне групе "Фирма" која се бавила препродајом дроге. Према речима Вељовића, акција хапшења спроведена је у последњих неколико дана.

Ухапшени су Драган Ш. (39), Борис Б. (28), Иван И. (25) и Дарко Б. (34) из Новог Сада, Марко И. (29), Саша Ч. (30) и Драган Ђ. (36) из Сремске Каменице као и Дејан С. (24) из Темерина, Божидар П. (33) из Беле Цркве и Срђан П. (34) из Сремских Карловаца.

Београдска криминална група прокријумчарила је, у периоду од јула до новембра, око 50 килограма опојне дроге марихуане-сканка, наводи МУП.

Ухпашени су Дејан И. (22), Немања В. (21), Абас Љ. (23), Дејан М. (28), Милош К. (21), Милан М. (28), Исен М. (39), Бранислаб М. (20), Горан П. (23), Душан Н. (23), Марија М. (20), Владимир П. (35), Стефан Ђ. (19), Сања Б. (21) и Немања М. (22), наводи МУП.

Током октобра ухапшени су Зоран П. (26), Дарко Д. (27), Милан Т. (25), Ђорђе Р. (28), Иван С. (28), Милош Н. (35) и Саво Н. (33), а полиција интензивно трага за неколико чланова те групе.

Припадници ове групе су, по налогу Дејана Ивковића, изнајмили два стана у којима су држали дрогу, један у Улици Џорџа Вашингтона, а други у Улици 27. марта, наводи МУП.

У тим становима су паковали дрогу и спремали за уличну продају. Они који су продавали дрогу за то су добијали 50 до 70 евра. Полиција наводи да су ухапшени "често мењали телефоне", а да су разговору користили "шатровачки говор, као и посебан сленг".

Дрогу су, због опасности да буду откривени, набављали на сваких три до пет дана, наводи полиција.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи