Читај ми!

Пропала приватизација ПТК

Приватизација "Поште и телекома Косова" пропала јер на тендеру није било више од једног понуђача. "Хрватски телеком" одустао, па је "Телеком Аустрија" остао једини понуђач.

Министар економског развоја Косова Бесим Бећај рекао је да приватизација "Поште и телекома Косова" (ПТК) није успела, јер на тендеру није било више од једног понуђача.

Бећај је истакао да је Влада Косова предузела све потребне мере да процес приватизације фиксне и мобилне телефоније у оквиру ПТК буде успешан.

На међународни тендер за продају ПТК пријавило се пет компанија, од који су две, "Телеком Аустрија" и "Хрватски телеком", испунили све прописане услове.

Међутим, због одустајања "Хрватског телекома" једини понуђач је остао "Телеком Аустрија", па је комисија за приватизацију одлучила да се распише нови тендер.

Бећај је на конференцији за новинаре негирао да је разлог за одустајање "Хрватског телекома" од учешћа на тендеру чињеница да су председник Управног одбора и генерални директор ПТК оптужени за корупцију.

"Хрватски телеком је одустао од приватизације због чињенице да већински партнер у тој компанији, "Дојче телеком", тренутно продаје део акција у САД и та трансакција још није завршена", рекао је Бећај.

Одмах ће, како је најавио Бећај, почети припреме за понављање тендера за продају ПТК, који ће предвидети испуњење међународних стандарда у законитости и транспарентности и обезбедити очување стварне вредности ПТК.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи