Читај ми!

Агенти слаби прогнозери

Због лоших предвиђања туристичких агената, многи туристи из Србије принуђени су да померају термине годишњих одмора. Агенције своје прогнозе базирале на економском стандарду грађана.

У туристичким агенцијама више нема слободних аранжмана до краја августа, а за поједина одредишта продати су и септембарски аранжмани.

Иако агенти то не желе да признају, криви су за тренутну ситуацију, јер нису добро проценили колико ће и куда туристи овог лета путовати.

Мерима Глушица је морала да одложи датум одласка на годишњи одмор са породицом, јер није успела да уплати жељени аранжман.

"Планирали смо да путујемо од 15. до 20. августа, негде на неко грчко острво, али нема места. Прва места су се указала за 25. август, тако ћемо морати да померимо наше летовање", каже Глушица и додаје да за летовање увек мора да има новца.

Нина Нишавић из агенције "Одеон ворлд травел" каже да су први слободни термини тек почетком септембра.

Према њеним речима, хотели нису велики проблем као превоз, а за авионе се тражи седиште више.

Проблем је што су агенти уочи сезоне проценили да ће, због економске кризе, велики број туриста одустати од летовања, што се није догодило.

Уз ту агенти су направили још једну лошу процену. Претпоставили су да ће се веома мали број људи одлучити за одлазак у Египат, после немира у тој земљи. Све то довело је до тога да нема ни довољно чартер летова до летовалишта, а ни довољно хотелских соба.

Нека летовалишта распродата су до краја сезоне, до октобра.

"Више немамо места за Мајорку, Кефалонију, а још неколико дестинација је буквално при крају. На пример, за Скијатос имамо још пар места у септембру. Тако да смо мало затечени оваквом ситуацијом", наводи Владимир Влахо из туристичке агенције "Сабра".

Ако реално проценимо своје материјалне могућности, грађани Србије, са просечном платом не могу да одвоје новац за летовање. То што, ипак, идемо на одмор, део је приче о нама који ни себи ни другима не можемо да објаснимо.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи