Читај ми!

Хаос на Волстриту

Главни индекси на њујоршкој берзи опали су за више од четири одсто. На сваких 20 акција које су опале, једна је порасла. Инвеститори забринути да би америчка економија могла ући у нову рецесију.

Њујоршка берза завршила је јуче један од најгорих дана од избијања финансијске кризе, пошто су главни берзански индекси опали више од четири одсто.

На сваких 20 акција које су опале, једна је порасла. Инвеститори су забринути да би америчка економија могла ући у нову рецесију, док се проблеми Европе с дужничком кризом не ближе решењу.

И цене нафте у Њујорку и Лондону опале су преко пет одсто, због бојазни да би посустајање привреде могло да се одрази на глобалну потражњу за енергентима.

"Према анализама инвеститора о понуди послова, извештаји говоре да ће ситуација за многе бити лошија него што се очекивало. Сматрам да су инвеситори забринути због рецесије и кризе и да не желе да инвестирају док се не увере да је тржиште стабилно", каже Сем Столвеј, шеф инвестиционе стратегије "Стандард и пурс".

Опали су и индекси берзи широм света. Све главне европске берзе опале су више од три одсто.

Индекс у Паризу је изгубио 3,90 одсто, што је највећи пад те берзе у последње две године. Председник Француске Никола Саркози разговарао је са председником Европске централне банке Тришеом о стању у зони евра.

Саркози ће данас о томе разговарати са немачком канцеларком Ангелом Меркел и шпанским премијером Сапатером.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи