Читај ми!

Јефтинији шећер у продавницама

Трговинама у Србији испоручено око 2.700 тона шећера из Робних резерви. По цени од 103 динара за килограм шећер већ данас доступан у продавницама у Београду, а од сутра и у другим градовима Србије.

Шећер из Робних резерви, по максималној цени од 103 динара за килограм, од данас се може куповати у продавницама "Темпо", "Макси" и "Идеа" у Београду, а од сутра ће се наћи и у другим продајним објектима широм Србије.

До сада је трговинама у Србији испоручено око 2.700 тона шећера из Робних резерви, рекао је директор Дирекције за робне резерве Горан Тасић.

Према одлуци Владе Србије, трговинама у Србији у наредна два месеца треба да буде испоручено укупно 6.000 тона шећера из Робних резерви, односно по 3.000 тона шећера месечно, нагласио је Тасић.

"У Дирекцији за робне резерве сваког дана се интензивно потписују уговори са трговинама и тренутно имамо списак из Министарства трговине од око 200 трговаца који имају око 2.500 малопродајних објеката којима треба да се испоручи шећер", рекао је Тасић.

Виши потпредседник "Делез групе" за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, Милош Ристић рекао је да је та компанија уговорила са Робним резервама да преузме укупно 500 тона шећера и да је до сада преузела 80 тона те намирнице.

"Очекујемао да у наредних пар дана шећером из Робних резерви буде комплетно снабдевена наша малопродајна мрежа широм Србије", нагласио је Ристић.

Тржиште шећера у Србији у последњих неколико недеља било је нестабилно, јер су шећеране цену кориговале неколико пута, због чега је Влада Србије 28. јула одлучила да одобри интервенцију 6.000 тона шећера у наредна два месеца из Робних резерви, ради стабилизације тржишта.

Дирекција за робне резерве шећер продаје по цени од 87,50 динара по килограму са роком плаћања до 30 дана од дана преузимања. У цену од 103 динара за килограм која је обавезна, укључени су трговинска маржа, зависни трошкови и порез на додату вредност од осам одсто.

Према подацима Привредне коморе Србије, прошле године, у Србији је прозведено пола милиона тона, а извезено 252.000 тона шећера. Годишње потребе Србије су 150.000 тона, а по становнику се троши 11,8 килограма шећера.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи