Читај ми!

Напредак у радовима на Коридору

Светска банка позитивно оцењује ток изградње обилазнице око Димитровграда, на источном краку Коридора 10. На том делу пута терен је веома тежак, каже директорка Светске банке за југоисточну Европу.

Директорка Светске банке задужена за југоисточну Европу Џејн Армитиџ позитивно је оценила ток радова на изградњи обилазнице око Димитровграда на источном краку Коридора 10. Џејн Армитиџ је истакла да се од априла 2010, када су почели радови на изградњи обилазнице, може видети сјајан напредак.

"Знамо да су у Србији људи нестрпљиви за изградњу тог важног пута и да хоће, због велике количине новца који се улаже, да одмах виде резултате," рекла је Џејн Армитиџ.

Истакла је да је на том делу Коридора 10 веома тежак терен, па су морали да буду обављени обимни припремни радови.

Армитиџова је истакла да је за Србију веома важно да буде изграђен пут на Коридору 10, јер ће због тога бити јефтинији транспорт, што ће утицати на то да домаћа привреда постане конкурентнија и обезбедити јефтинији извоз и увоз.

"Грађани Србије ће моћи брже и безбедније да путују, пошто ће бити смањен и број саобраћајних незгода", рекла је Џејн Армитиџ.

Светска банка кредитира радове на изградњи Коридора 10 са укупно 275,2 милиона евра. У предузаћима "Коридори Србије" и аустријској "Алпини" кажу да ће траса обилазнице око Димитровграда са седам мостова бити завршена до маја 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи