Читај ми!

Кравченко очекује већу добит НИС-а

Нафтна индустрија Србије требало би да оствари већу добит од прошлогодишње која је износила 16,5 милијарди динара, изјавио је генерални директор НИС-а Кирил Кравченко.

Генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко очекује да ће НИС у овој години остварити већу добит од прошлогодишње, која је износила 16,5 милијарди динара.

Кравченко је, на представљању Извештаја о одрживом развоју НИС-а за 2010. годину, најавио да ће по завршетку модернизације рафинерије у Панчеву у том постројењу започети следећа инвестициона фаза, вредна неколико стотина милиона евра, неопходна за додатну прераду нафте.

Кравченко је нагласио да је НИС прва компанија у Србији, која је објавила извештај о одрживом развоју према највишим стандардима и квалитету у корпоративном извештавању, који је прописала међународна организација "Глобал рипортинг инишатив" и "Ачонт абилити".

"Извештај показује баланс између финансијских, производних, социјалних и еколошких активности НИС-а у прошлој години", објаснио је генерални директор НИС-а и најавио да ће та комапнија сваке године све више развијати социјално-друштвену одговорност.

Кравченко је навео низ побољшања у финансијским и производним резултатима НИС-а у 2010. години у односу на 2009. годину, истакавши да је прошлогодишња добит од 16,5 милијарди динара петоструко виша у поређењу са резултатима из 2009. године. НИС je у прошлој години реализовао инвестиције вредне око 17 милијарди динара.

Истовремено компанија је у прошлој години уплатила у буџет Србије 83,8 милијарди динара, чиме је обезбеђено 13 одсто прихода у буџету наше земље, што показује да је НИС једна од највећих буџетских даваоца у земљи.

Обим производње нафте и гаса био је 33 одсто виши у односу на 2009. годину, а обим прераде девет одсто виши.

Према Кравченковим речима, за развој и едукацију запослених, НИС је у прошлој години уложио 81,2 милиона динара, у пројекте друштвене одговорности 300 милиона динара, а у заштиту животне средине 1,6 милијарди динара.

Кравченко је додао да, када је у питању извештај о одрживом развоју, циљ је да НИС, у нередне две до три године садашњи рејтинг Ц+ унапреди до рејтинга А.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи