Читај ми!

Бугарин поново на челу ПКС

На седници скупштине Привредне коморе Србије за председника једногласно изабран Милош Бугарин. Председник ПКС најавио уређивање привредног амбијента Србије, као и чврсту везу између пословне заједнице и представника извршне и законодавне власти.

Скупштина Привредне коморе Србије на данашњој седници једногласно је изабрала досадашњег председника Милоша Бугарина за председника ПКС у наредне четири године, гласовима 108 делегата. Бугарин је био једини канидидат за председника у наредном мандату.

Заступање и заштита интереса српске привреде, унапређење конкурентности и извоза као и учешће у креирању одрживе економске политике биће тежиште рада ПКС у наредном периоду, рекао председник ПКС.

За остваривање ових циљева и унапређивање привредног амбијента у Србији важан квалитетан дијалог пословне заједнице и представника извршне и законодавне власти, навео је он.

"Без тог дијалога имаћемо отуђену извршну и законодавну власт од реалног сектора што у овом моменту не прија никоме", рекао је Бугарин.

Само се заједнички може развијати нови концепт развоја српске привреде оријентисане ка производњи размењивих добара и повећању и квалитативном унапређењу извоза, рекао је Бугарин.

"Кључни правац и императив не само у четворогодишњем периоду већ и у наредних 10 година је повећање конкурентности српске привреде и боље позиционирање извоза како би се смањио спољно - трговински дефицит", нагласио је Бугарин.

Према његовим речима, фокус рада у наредном мандату ће бити наставак реформе коморског система, модернизација ПКС и примена европских и светских стандарда, као и повећање конкурентности српске привреде и боље позиционирање извоза како би се смањио спољно- трговински дефицит.

Скупштина ПКС на данашњој седници изабрала је и новог председника тог тела Марка Ћулибрка, директора Атекса, а за његовог заменика Драгана Костића, директора слободне зоне Пирот.

Бугарин предводи ПКС од 2007. године. Пре обављања те функције, од 1989. године био је на руководећим функцијама у ПКБ-у, од 2001. до 2007. године био је генерални директор тог комбината. По образовању је дипломирани инжењер пољопривреде.

Бугарин је најавио стратешко партнерство ПКС и Града Београда које ће укључивати преузимање власништва у Београдском сајму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару