Читај ми!

"Нибенс група" наставља рад

"Нибенс група", највеће путарско предузеће у Србији, чији је власник Мило Ђурашковић недавно ухапшен, наставиће да послује по моделу који ће бити прецизиран следеће недеље.

Иако је власник највећег путарског предузећа у Србији "Нибенс групе" Мило Ђурашковић недавно ухапшен, компанија ће наставити да послује по моделу који ће бити прецизиран следеће недеље.

То је договорено на састанку код премијера Мирка Цветковића, којем су присуствовали министар инфрастуктуре и енергетике Милутин Мркоњић, директор Агенције за приватизацију и представници банака.

Купопродајни уговори за приватизована предузећа у саставу "Нибенс групе" неће бити раскинути јер би то за банке, које од тих предузећа потражују више од 100 милиона евра, значило да не могу да наплате потраживања, а за државу да обавезе које је "Нибенс група" преузела на градњи Коридора 10 и других путева, не би биле извршене.

Идеја је да држава и банке повериоци преузму управљање системом у којем је запослено 5.200 радника.

Мило Ђурашковић је осумњичен да је на основу фиктивних уговора оштетио предузеће "Фам" из Крушевца за више од 32 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?