Читај ми!

Очекивања од парламента предузећа

Оно што се договоримо на парламенту предузећа, 3.јуна, треба да буде спроводиво и одрживо како би пословни амбијент био прихватљив за српске привреднике, рекао председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин.

Председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин изјавио је јутрос да пакет мера ПКС дефинише питања креирања привредног амбијента за финансирање домаће привреде и подршке извозу ради решавања најургентнијих питања српске привреде.

Бугарин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да очекује да ће се 3. јуна на првом српском парламенту предузећа, у Дому Народне скупштине, доћи до договора и закључака обавезујућег карактера.

Бугарин очекује да закључци са првог српског парламента предузећа постану део економске политике, који има свој одржив карактер за наредне две године "да оно што се договоримо буде спроводиво и одрживо како би пословни амбијент био прихватљив за српске привреднике".

Председник Привредне коморе Србије је подсетио да је одржан састанак са премијером Мирком Цветковићем и да је предат пакет мера које је усвојила Скупштина ПКС и који обухвата питања неликвидности и благовременог извршавања обавеза према буџетским повериоцима, као и финансирања привреде и доступности кредита.

Бугарин је најавио да ће на првом српском парламенту предузећа 250 привредника заузети места посланика и да ће се том приликом водити конструктиван стратешки дијалог представника српске пословне заједнице, председника владе, министра из економског дела владе, шефова посланичких група и председнице Скупштине Србије.

Бугарин је подсетио да је влада донела пакет мера у области запошљавања, односно, смањења обавеза по питању пореза и доприноса запошљавања нових лица и да се припремају подстицајне мере за финансирање пољопривреде, истичући да је аграрну политику потребно дефинисати и уподобити је према правилима ЕУ.

Бугарин сматра да се критике појединих привредника на мере олакшица у запошљавању нових радника упућују вероватно зато што су то само делимичне мере које не дотичу свеукупне запослене и трошкове привредника, јер се односе на новозапослена лица.

Председник ПКС је рекао да су привредници очекивали свеукупну пореску реформу, која би била релаксирајућа и стимулативна када је у питању запошљавање.

Поводом најава из Приштине да ће од 15. јуна увести царину од 10 одсто на робу из Србије, Бугарин је изразио наду да до тог потеза неће доћи, јер би он представљао самовољу приштинске власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи