Читај ми!

Нова фабрика у Старој Пазови

Потписан уговор са немачком фирмом "Милбауер" о израдњи фабрике у Старој Пазови. У Србији по први пут производња софтвера и хардвера високог технолошког нивоа.

Министар економије Небојша Ћирић потписао је уговор са немачком фирмом "Милбауер" о изградњи фабрике у Старој Пазови, укупне вредности четири милиона евра. Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), доделиће бесповратно 500.000 евра за отварање 100 нових радних места.

Од 100 запослених више од половине биће високо квалификовани стручњаци са академским образвоањем, јер се ради о софистицираном производу који се први пут прави у Србији.

Радови на изградњи фабрике у Старој Пазови почеће у јуну и биће завршени у октобру.

Ћирић је после свечаног потписивања уговора рекао да је "Милбауер" светски лидер у високо технолошкој производњи чипова у документима за идентификацију и напоменуо да је та фирма већ сарађивала са Владом Србије у производњи биометријских пасоша, личних карата и возачких дозвола.

Министар је напоменуо да "Милбауер" има седам фабрика у Немачкој, једну у Словачкој и сада нову у Србији и истакао да ће наша земља по први пут имати производњу софтвера и хардвера високог технолошког нивоа.

Власник фирме Јозеф Милбауер рекао је да ће погон те фабрике имати површину од око 4.000 метара квадратних и наговестио да то неће бити једина њихова фабрика у Србији.

Извоз и улагања

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић, који је присуствовао потписивању уговора, напоменуо је да ће Србија од сада осим пољопривредних и текстилних одевних предмета, производити и артикле високог степена завршне израде.

Ћирић и Динкић су потом обишли фабрику данског произвођача пумпи за воду "Грунфос" у Новој Пазови која планира да учествује на конкурусу СИЕПА за подстицајна средства за изградњу нове фабрике пумпи за воду у Инђији.

"Грунфос" планира да у Инђији уложи више од 50 милиона евра у изградњу фабрике, површине преко 20.000 метара квадратних, и да запосли 500 нових радника.

Динкић је наговестио да постоји могућност да "Грунфос" изгради више фабрика у Србији.

Фирма "Милбауер" је светски лидер за сигурна технолошка решења у сфери електронске идентификације. То подразумева високу технологију и машине за израду електронских докумената, електронских пасоша и биометријских личних карти. Компанија је основана 1981. и запошљава 2.000 радника у низу земаља у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи