Читај ми!

"Путеви Србије“ под лупом

Ревизори Државне ревизорске институције започели контролу пословања јавног предузећа "Путеви Србије" у 2010. години. У току је ревизија пословања "Јат ервејза", "Градске топлане" у Нишу и "Спенса" у Новом Саду.

Државни ревизори од данас контролишу пословање у 2010. години јавног предузећа "Путеви Србије".

"За контролу завршног рачуна и финансијских извешатаја "Путева Србије" ревизорима ће бити потребна два месеца", рекао је председник Државне ревизорске институције (ДРИ) Радослав Сретеновић.

ДРИ припрема извештај о ревизији пословања у прошлој години Рудника угља "Ресавица", а државни ревизори су окончали контролу завршних рачуна и финансијских извештаја јавних предузећа "Медиана" из Ниша и новосадског "Градског водовода и канализације".

У току је ревизија пословања "Јат ервејза", "Градске топлане" у Нишу и "Спенса" у Новом Саду.

Државни ревизори контролишу и завршне рачуне буџета Војводине, градова Београда, Новог Сада, Ниша и општине Лесковац, као и Националне службе за запошљавње и Фонда за развој.

Ревизија републичког буџета за 2010. годину обухватиће седам министарстава - одбране, унутрашњих послова, здравља, животне средине и просторног планирања, финансија, министарство за Национални инвестициони план и министарство за Косово и Метохију.

До сада је ДРИ објавио извештаје о контроли републичког буџета за 2008. и 2009. годину. Због кршења закона у трошењу новца из буџета за 2008. годину та институција је поднела 19 пријава, а за 2009. годину поднето је 12 пријава против 14 државних функционера.

Државна ревизорска институција је завршила контролу пословања у 2009. години три јавна предузећа - "Склоништа Србије", "Електромрежа Србије" и "Транснафте" из Панчева. После објављивања извештаја о ревизији у "Склоништима" и "Елетромрежама", поднете су прекршајне пријаве против тих предузећа и њихових челних људи.

ДРИ је надлежан за контролу око 9.000 буџетских корисника, међу којима су и политичке партије, али државни ревизори још нису проверавали финасијске извештаје странака.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи