Читај ми!

Нови аранжман због наставка реформи

Србији је потребан нови аранжман са ММФ-ом, да би се наставиле реформе, закључено на састанку представника Фонда и министра рада и социјалне политике Расима Љајића.

Представници Међународног монетарног фонда и министар рада и социјалне политике Расим Љајић оценили су да је Србији потребан нови аранжман, да би се наставиле реформе.

Како се наводи у саопштењу Министарства, Љајић је са делегацијом ММФ-а коју предводи Алберт Јегер разговарао о детаљима у вези са склапањем новог аранжмана из предострожности између Србије и те међународне институције.

Љајић је, говорећи о стању социјалног дијалога у Србији, истакао да очекује да Социјално-економски савет преузме значајнију улогу у наставку реформи јавног сектора, тржишта рада и измене законодавства у вези са привлачењем страних инвестиција.

Српски министар рада и социјалне политике је на састанку упознао делегецију ММФ-а са појединостима о примени новог Закона о социјалној заштити, којим је повећан износ новчаних социјалних давања и проширен обухват корисника.

Љајић је ММФ-у представио и детаље трипартитног Социјално-економског споразума за 2011. годину, који су недавно потписали премијер Мирко Цветковић, представници репрезентативних синдиката и Уније послодаваца Србије.

Шеф Мисије ММФ-а разговарао је и са потпредседницом Владе Верицом Калановић о новом аранжману, који би подразумевао две компоненте - фискалну одговорност и инфраструктурне пројекте у циљу побољшања инвестиционе климе.

На састанку је оцењено да се данас мали проценат буџета троши на инфраструктурне пројекте који доприносе повећаном инвестиционом улагању.

Мисија ММФ-а боравиће у Београду од 18. до 27. маја и са представницима Владе Србије и Народне банке Србије разговарати о склапању новог аранжмана из предострожности и анализирати текућу макроекономску ситуацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи