Читај ми!

Биће бољих понуда за "Телеком"

Директор "Мтела" Предраг Ћулибрк сматра да би износ од 1,4 милијарде евра за продају "Телекома Србија" могао да буде достигнут у краћем периоду, када се још мало стабилизују прилике. Аргументација против приватизације често није била чврста, већ демагошка, истиче Ћулибрк.

У једном краћем периоду може да се достигне износ од 1,4 милијарде евра за продају "Телекома Србија", јер неки показатељи говоре да европске економије, ипак, иду напред, рекао је генерални директор "Мтела" (Телекома Српске), Предраг Ћулибрк.

Ћулибрк је рекао да је његов лични став да је Влада Србије била у праву када је одбила да прода 51 одсто капитала те компаније испод 1,4 милијарде евра.

"Сматрам да у једном краћем периоду може да се достигне тај износ, када се још мало стабилизују прилике и генерална економија, јер видимо да неки показатељи говоре да европске економије, ипак, иду напред", рекао је Ћулибрк.

Међутим, Ћулибрк каже да је било много противника приватизације "Телекома", али да њихова аргументација некад и није била квалитетна и чврста, него је можда понекад била и врло демагошка.

Да је приватизација успела, на Телеком би се кроз неколико година могло гледати као на компанију која је део једне шире мултинационалне компаније, наводи Ћирић.

"Пословни модел у телекомуникацијама значајно се мења у последњих годину, две дана. Појавили су се нови играчи на телекомуникационом тржишту, који су сада постали и претња мобилним операторима, пре свега Гугл, Мајкрософт и Епл", рекао је први човек "Мтела".

Говорећи о "Мтел-у", Ћулибрк је истакао да је реч о профитабилној компанији, која се у БиХ поставила не као оператор Републике Српске, него као оператор целе БиХ. Наводи да је од приватизације до данас "Мтел" успео да надокнади заостатак у односу на "БХ телеком" по питању тржишног капитала.

"Мтел" је раније имао учешће на тржишту од 33-34 одсто, а "БХ телеком" 46-47 одсто, а данас "Мтел" на тржишту заузима око 40 одсто, чиме је постао мобилни оператор број један у БиХ, рекао је Ћулибрк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи