Читај ми!

Оживљавају градилишта

Министар Оливер Дулић најавио градњу 1.700 станова у 17 градова Србије и више од 6.000 у Београду. Изградња станова на месту некадашње касарне на Вождовцу тече по плану. Први објекти биће завршени у мају следеће године, рекао Дулић.

До краја ове године, почеће изградња више од 6.000 станова у Београду и око 1.700 станова у 17 градова у Србији, најавио је министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић.

У октобру ће на Новом Београду, у насељу "Др Иван Рибар", почети изградња око 1.000 непрофитних станова, рекао је Дулић, који је са градоначелником Београда Драганом Ђиласом обишао радове на изградњи станова на локацији некадашње касарне "Војвода Степа Степановић" на Вождовцу.

Онога тренутка када буду завршени сви неопходни пројекти, понудићемо грађанима да купе станове под веома повољним условима на локацији на Новом Београду, по истом моделу као у насељу на Вождовцу, најавио је Дулић.

Први објекти у насељу на Вождовцу биће завршени у мају следеће године, а потпуни завршетак се очекује до краја 2012. године.

Истичући да је на изградњи непрофитних станова на Вождовцу ангажовано око 50 српских грађевинских фирми, Дулић је најавио да ће већи број извођача бити запослен и на преосталим локацијама које тек треба да буду отворене.

У оквиру стамбено-пословног комплекса на Вождовцу, који је покренула држава, да би опоравила грађевинску индустрију од последица економске кризе, тренутно се граде 24 објекта са 2.235 станова, а укупно ће бити изграђено 4.578 станова различитих структура.

"На овом градилишту ће радити око 35.000 људи у наредних 16 месеци, што је изузетно значајно, јер доприноси запошљавању грађевинских фирми и обезбеђује раст грађевинске оперативе у Србији", оценио је Дулић.

Министар је нагласио да је изградња насеља на Вождовцу највећа у Србији у последњих 30 година и да је то један од највећих грађевинских пројеката у Европи, напоменувши да се то насеље не гради новцем из буџета Србије, већ из кредита банака који ће бити враћени од продаје станова.

Градоначелник Ђилас је истакао значај изградње насеља на Вождовцу, јер људи могу да дођу до стана по "нормалној цени" од 1.250 до 1.290 евра по квадратном метру.

Изградња тог насеља, како је оценио, допринеће нормализацији ситуације на тржишту станова, а на тај начин су запослене и грађевинске фирме у Србији, рекао је Ђилас и најавио да ће Град Београд подржати и пројекат изградње непрофитних станова у насељу "Др Иван Рибар" на Новом Београду.

Директор Грађевинске дирекције Србије Драган Грујић рекао је да се изградња станова одвија планираном динамиком и додао да је до сада купљено око 600 станова, док је њих 730 резервисано, а у понуди је још око 1.800 станова.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи