Читај ми!

Подстицај за индустрију намештаја

Обнова и развој домаће дрвне индустрије и индустрије намештаја биће подстакнути сарадњом Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и "Ниш арт фондације". Министарство је покровитељ првог наградног конкурса за најбољи дизајн намештаја, а домаћи произвођачи требало би да награђене пројекте спроведу у дело.

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Србије и "Ниш арт фондација" потписали су Меморандум о сарадњи који би требало да помогне ревитализацију и развој домаће дрвне индустрије и индустрије намештаја.

Меморандум су у Влади Србије потписали министар пољопривреде Душан Петровић и председник Управног одбора "Ниш арт фондације" Радован-Лале Ђурић.

Петровић је рекао да ће сарадња министарства и фондације дати нови подстицај производњи намештаја у Србији, јер је то начин да се искористи квалитетно дрво које Србија има, тако што ће се преточити у вредне производе.

Министар Петровић је рекао да Србија има потенцијал у дрвној грађи, прерађивачима дрвета, али има и добре дизајнере, што би могло да допринесе да намештај израђен од домаћих сировина постане доступан свим грађанима, али буде и конкурентан за извоз.

Због тога је, како је рекао Петровић, Министарство пољопривреде и трговине покровитељ првог наградног конкурса за најбољи дизајн намештаја, који организује "Ниш арт фондација", од 25. маја до 25. августа. 

Према Петровићевим речима, док конкурс траје, Министарство пољопривреде и трговине разговараће са домаћим произвођачима намештаја, који би требало да реализују индустријску производњу награђених пројеката.

Председник управног одбора "Ниш арт фондације" Радован Ђурић рекао је да ће победници конкурса, чији наградни фонд од 20.000 евра обезбеђује та фондација, имати контакт са индустријом, а добијаће и проценат од продатих комада намештаја. 

Конкурс се расписује за оригинални дизајн намештаја за дневни боравак, кухињу, дечју собу, трпезарију, радну собу и канцеларије, који се може израдити од дрвене грађе пореклом из Србије. Право учешћа на конкурсу имају сви држављани Србије млађи од 35 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи