Читај ми!

Попуст за редовне платише

До краја следеће недеље тачно ће се знати колико је потрошача остварило попуст за струју. Услов је да потрошња не прелази 350 киловат сати и да је рачун плаћен на време.

Колико је тачно потрошача остварило попусте за струју после априлског поскупљења, у ЕПС-у ће знати до краја следеће недеље. Домаћинства покушавају да потрошњу струје смање до 350 киловата, како би добили олакшице. Али, ни то није увек довољно.

Иако су априлски рачуни одавно стигли на наплату, у електродистрибуцијама су и даље велике гужве на шалтерима за рекламације. Грађани се углавном распитују о попустима, јер се то у рачунима, кажу, јасно не види.

За потрошњу до 350 киловат сати одобрен је попуст од 11,89 одсто. Још ако редовно плаћате, имате и додатних пет одсто, укупно готово 17 одсто.

Гордана Јакшић из "Елетродистрибуције Врање" подсећа да нема попуста за потрошаче који обавезе не измирују на време, јер је одлука прецизно дефинисана. 

Потрошачима који имају већа дуговања ових дана стижу опомене пред искључење.

"Искључења су део редовних активности. Апелујем на све потрошаче да измире своје обавезе на време, како би остварили попуст који им се нуди од 16,89 одсто", наводи Сандра Алагић, из "Електродистрибуције Београд".

Просечна потрошња струје у српском домаћинству износи око 400 киловат сати. Према ЕПС-овој рачуници, априлско поскупљење не би требало да важи за милион и по домаћинстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи