Ђелић: Јавно о новцу од "Телекома"

Једини начин да се новац од приватизације "Телекома Србије" распореди, јесте да буде предмет расправе у парламенту, рекао потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић. Тим новцем не треба покривати издатке државе, истакао Ђелић.

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић изјавио је да не види други начин да се новац од приватизације "Телекома Србије" распореди, осим да буде предмет расправе у парламенту, тако да би сви грађани посредно учествовали у одлучивању, оцењујући да би најгоре решење било да се тим новцем покривају редовни издаци државе.

Према његовим речима, о томе треба да се расправља "најпре на нивоу владајуће коалиције" и да се, како је рекао, "избегну мане јавног живота, где се разговара о тим темама у медијима".

"Као бивши министар финансија могу само да кажем да најгоре што може да се уради са тим новцем, јесте да се покрију редовни издаци државе и због тога намена средстава од тако обимне приватизације не може бити ниједна друга, осим покретања пројеката за будућност и евентуално, покривање дугова из прошлости", рекао је Ђелић.

Министар је истакао да је то "логика ствари", али да треба прво дозволити да се законито, транспаренто и у интересу грађана Србије и "Телекома", спроведе приватизација.

Министар економије Млађан Динкић пре два дана је изјавио да би део новца од продаје "Телекома Србије" требало усмерити ка враћању неповољних кредита државе, а остатак за капиталне инфрастуктурне пројекте.

Министарка за телекомуникације Јасна Матић изјавила је ове недеље да су докуметацију за учешће на тендеру за продају 51 одсто капитала "Телекома Србије", до сада откупили 'Телеком Аустрије', 'Дојче телеком' и 'Франс телеком', а рок за куповину документације за учешће на тендеру истиче 26. новембра.

Министарство финансија објавило је 20. октобра тендер за продају 51 одсто акција "Телекома Србије", чија је укупна вредност процењена на око 2,43 милијарде евра.

Влада Србије поседује 80 одсто акција "Телекома", а преосталих 20 одсто акција поседује грчки ОТЕ, у којем "Дојче телеком" има 30 одсто удела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару