Увоз нафте троструко већи од извоза кукуруза

Прво место на листи главних извозних производа Србије у јуну заузео је кукуруз са 34 милиона долара, а главни увозни производ била је нафта са 99 милиона долара, показали су подаци Републичког завода за статистику.

Према подацима Републичког завода за статистику Србија је у јуну највише извозила кукуруз, а увозила нафту.

Током јуна вредност извезеног кукуруза износио је 34 милиона долара, а главни увозни производ, нафта коштао је 99 милиона долара.

На другом месту извозне листе била је електрична енергија са извозом од 18 милиона долара, колики је био и извоз малина, а иза њих је мушка одећа, углавном војна роба, са 17 милиона долара.

Ваљани производи превучени калајем су извезени за 14 милиона долара, неразврстана, углавном војна роба за 13 милиона долара, а у тој вредности је извезено и делова за машине, док је на страна тржишта стигло и хула-хоп чарапа у вредности од 11 милиона долара.

Извоз шећера је износио 10 милиона долара, у истој вредности извезено је хартије, као и нових спољних гума за путничке аутомобиле.

На другом месту увозне листе су моторна возила - аутобуси и минибуси, у вредности 50 милиона долара, трећи по вредности је увоз лекова за малопродају - 30 милиона долара, 29 милиона долара утрошено је на увоз путничких аутомобила.

Увоз плинског уља достигао је 27 милиона долара, а природног гаса 18 милиона долара. Предајника са уграђеним пријемником увезено је за 16 милиона долара, колики је био и увоз полупроизвода од гвожђа.

Увезене су и дигиталне машине за аутоматску обраду података за 15 милиона долара, а на десетом месту је увоз соје у зрну, чије је вредност износила девет милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи