Најгоре прошло за економију САД

Међународни монетарни фонд саопштио да се драстичан пад економије САД ближи крају. У извештају се наводи да ће опоравак бити спор и оптерећен незапосленошћу и несигурношћу на тржишту некретнина.

Драстичан пад прве економије света, Сједињених Америчких Држава ближи се крају, саопштио је Међународни монетарни фонд.

У извештају се наводи да ће опоравак бити спор и оптерећен незапосленошћу, која премашује девет одсто и несигурношћу на тржишту некретнина. ММФ истиче и да јача поверење у финансијску стабилност на амеруичком тржишту.

ММФ је оценио да је најгоре прошло и да сад предстоји успорени опоравак.

Прогнозира се да ће амерички бруто домаћи производ ове године опасти за 2,6 одсто али већ следеће године порасти за скоро проценат.

Извештај је обелодањен пошто су америчке власти објавиле да је привреда у другом кварталу забележила мањи пад од очекиваног.

Амерички председник Барак Обама оцењује да пакет помоћи привреди, вредан 787 милијарди долара, има успеха али да опоравка нема све док се гасе радна места.

"Нема правог опоравка док трају отпуштања. Нећу се смирити док се сваки Американац, који тражи посао не запосли. Инвестирање у привреду се стабилизује, а то значи да ће бити нових радних места", рекао је Обама.

Председник Америке се залаже за ограничење заплене кућа због неиплаћених хипотека и брже одмрзавање кредитног тржишта.

У Калифорнији, најатрактивнијој америчкој држави, која је донедавно нудила "амерички сан" незапосленост је већа од 12 одсто и са резервом примају најаве председника.

Истовремено, анкете показују да се мање верује у мере гувернера Арнолда Шварценегера који је "у стилу терминатора", смањио примања државних службеника за 15 одсто и најавио нова отпуштања него у сусрет са ванземаљцима.

Представнички дом Конгреса је изгласао ограничења на плате директора банака са Волстрита. Мера долази пошто је девет банака које су добиле помоћ државе за излазак из кризе запосленима исплатиле око пет милијарди долара бонуса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи