Београд велико градилиште

Мост преко Аде, Царева ћуприја и реконструкција Газеле и Булевара Краља Александра највећи су градски инфраструктурни пројекти. За радове у Београду издвојено скоро милијарду евра, кажу у Скупштини града.

Годишњицу градске власти Београд дочекује као највеће градилиште у Србији и једно од највећих на Балкану.

Мост преко Аде Циганлије, Царева ћуприја и реконструкција Газеле и Булевара Краља Александра су тренутно највећи инфраструктурни пројекти у Београду.

На мосту преко Аде почело је постављање косих каблова, што је један од најважнијих послова на изградњи тог објекта, саопштила је градска управа. На обе стране грађевине укупно ће бити постављено 20 пари косих каблова, чији је задатак да "носе" задњи и главни распон моста.

У Булевару Краља Александра радови напредују предвиђеним планом и улица ће, тврде надлежни, бити завршена до 1. септембра.

У Скупштини града кажу да је за радове у Београду издвојено скоро милијарду евра, а свакодневно ту је упослено око хиљаду људи.

"Имамо кратке рокове, врло велики број људи на градилиштима, квалитетно се ради и  мислим да смо у овом моменту показали да и град Београд односно Србија може да иде у корак са Европом и са начином на који се ради", рекао је градски менаџер Александар Бијелић.

На реконструкцији моста Газела, који је део европског Коридора 10, пројектанти размишљају и о могућем проширењу конструкције.

"Да би нова конструкција могла да издржи, чак проширењем по једне траке са леве и са десне стране, размишљање је пројектаната и стручњака који се баве тим мостом", рекао је Горан Родић из Привредне коморе Србије.

Поред наведених радова гради се фабрика воде у Макишу, железничка станица Прокоп и обилазница око Београда.

Следеће сезону најбитнији послови биће саобраћајне петље у Радничкој и улици Јурија Гагарина за мост на Ади и реконструкција Карађорђеве, Рузвелтове и улице Војводе Степе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи