Излазак САД из рецесије за неколико година

Потребно је неколико година да САД изађу из рецесије, оцењује први човек Беле куће. Аналитичари насупрот тврдњама Барака Обаме, оцењују да је то само покушај да се бирачи придобију за реизбор 2012. године.

Амерички председник Барак Обама оценио је да ће бити потребно неколико година да САД изађу из рецесије, упозоривши при томе да било који кандидат који обећава скорији опоравак,  "само жели глас".

"Истина је да ће нам бити потребно неколико година да се потпуно ишчупамо из рецесије. Биће потребно време да вратимо осам милиона људи на посао. Свако ко тврди другачије, жели само ваш глас", рекао је Обама у Сијетлу, на промоцији демократске кандидаткиње за Конгрес, сенаторке Пети Мареј.

Обамина економска процена представља "мучну политичку реалност" у којој су и он, и САД, али и покушај да помало разочаране бираче убеди на реизбор 2012. године и поновно гласање за кандидате Демократске странке на предстојећим изборима, оцењују аналитичари.

У америчкој јавности се оцењује да ће избори за Конгрес бити својеврстан тест Обамине администрације и премоћи Демократа у Конгресу.

Обама се, како наводи АП, упутио на "исцрпљујућу изборну турнеју" током које ће у свакој области земље провести по три дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи