Ускоро помоћ пензионерима

Почетком септембра најсиромашнијим пензионерима ће бити уплаћена једнократна помоћ, најавио Јован Кркобабић. Потпредседник Владе рекао да је задовољан положајем пензионера с обзиром на кризу, огроман број незапослених и грађане који годинама не примају плате.

Потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић најавио је у Краљеву да ће најсиромашнији пензионери у Србији почетком септембра добити једнократну помоћ.

"Почетни износ ове помоћи је 5.000 динара па на више, у зависности од висине пензије, а колико ће од 1.600.000 пензионера добити ту помоћ зависиће од количине пара коју прикупимо за ту сврху", прецизирао је Кркобабић.

За ту намену, Влада је обезбедила две милијарде динара, што је релативно мало с обзиром на број пензионера, али се очекује ребаланс буџета, а у оквиру њега и додатна средства за финансијску помоћ, рекао је потпредседник Владе.

Кркобабић у разговору са представницима пензионера Рашког, Расинског и Моравичког округа изјавио да је задовољан положајем пензионера с обзиром на дубину економске кризе, огроман број незапослених и грађане који годинама не примају плате.

"Неки млади људи су отпуштени, неки не могу да добију посао, а пензионери од 2008. године примају повећане пензије за 14 процената, редовно, сваких 15 дана и то се не доводи у питање", рекао је Кркобабић.

Он је истакао да пензије јесу мале, али и да на тај начин пензионери деле судбину народа у Србији, у којој су и остала примања мала.

Јован Кркобабић je изјавио да је он завршио преговоре са Међународним монетарним фондом о висини пензија које се од следеће године морају утврђивати према зарадама у јавном сектору.

"Што се мене тиче, преговори са ММФ-ом су завршени и ако ми будемо на власти, пензионере више нико неће вратити у позицију у којој су данас", казао је Кркобабић.

"Идуће године ће се пензије усклађивати по истој формули и истом проценту као и зараде у јавном сектору, односно враћамо се на један равноправни систем између пензионера и запослених и тако целу популацију стављамо у равноправан положај", навео је потпредседник Владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи