ЈАТ има привремене дозволе за летове до Дубровника

Хрватска тврди да су ЈАТ-у дате довољне гаранције за линију Београд-Дубровник и да су то потписали министри Милутин Мркоњић, са српске и Жељко Купрешак са хрватске стране.

Хрватско министарство спољних послова и европских интеграција саопштило је да је хрватска страна дала српском авио-превознику ЈАТ довољне гаранције да у овогодишњој сезони обавља редовне комерцијалне летове на линији Београд-Дубровник.

Реагујући на тврдње медија у Србији, Министарство је навело да су гаранције дате у разговору српских и хрватских експерата у Београду 13. и 14. јула и да су их у усклађеном записнику са састанка потписали министар инфраструктуре Србије Милутин Мркоњић и хрватски амбасадор у Београду Жељко Купрешак.

У записнику је наведено да су се делегације сложиле да ће, док се не потпише билатерални споразум о ваздушном саобраћају између Хрватске и Србије, "превозницима издавати привремене дозволе" за обављање саобраћаја на линијама између двеју држава.

Министарство подсећа да су хрватске ваздухопловне власти 2008. и 2009. године, у циљу добросуседских односа, и поред тога што није потписан билатералан споразум о успостављању ваздушног саобраћаја, привременим дозволама одобриле ЈАТ-у летове на линији Београд-Пула-Београд.

Ти летови се обављају већ другу годину без икаквих тешкоћа, а на исти начин, привременим дозволама, хрватске ваздухопловне власти омогућиле су ЈАТ-у обављање комерцијалних летова према Дубровнику, наводи се у саопштењу министарства.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи