Обнова производње у "Југоремедији"

Представници зрењанинске фабрике лекова "Југоремедија" и Извршног већа Војводине потписали уговор вредан 25 милиона динара о обнови производње у тој фабрици. "Југоремедија" усмерена на добијање највиших фармацеутских стандарда, како би извозила лекове на европско тржиште.

Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић и директор зрењанинске фабрике "Југоремедија" Здравко Деурић, потписали су уговор вредан 25 милиона динара, за отварање новог погона за производњу чврстих форми лекова.

Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић рекао је да је зрењанинска компанија "годинама била бренд, а да се сада тренутно поново развија".

"Ми желимо да будемо партнери у томе и заједнички са људима из фабрике пронађемо стратешког партнера који би могао да испрати овај развој", истакао је Пајтић.

Директор зрењанинске "Југоремедије" Здравко Деурић истакао је да ће, осим овог новца, још два милиона евра бити обезбеђено из банкарских кредита, чиме ће бити заокружена инвестиција.

"То ће омогућити да фабрика поново почне са радом 27. августа, уз све неопходне стандарде за извоз лекова", истакао је Деурић.

Покрајински секретар за науку и технолошки развој Драгослав Петровић рекао је да је Извршно веће, сем улагања у отварање радних места, обезбедило и новац за њихово одржавање у условима економске кризе.

"У 2009. већ је пласирано 30 милиона динара у те намене, а до краја године предвиђено је и улагање од 60 милиона динара", додао је Петровић.

Фабрика лекова "Југоремедија" обуставила је производњу новембра прошле године и од тада све је усмерено на градњу новог погона и добијање највиших фармацеутских стандарда за производњу и извоз лекова.

Извршно веће Војводине саопштило је да је у протекле две године уложило 21 милион евра подстицајних средстава у 85 погона у Покрајини, који се баве производњом и имају високе технологије.

Захваљујући тим улагањима отворено је нових 24 015 радних места. Покрајински званичници су најавили да је циљ да до краја године бар један погон почне са радом у свакој од општина у Војводини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи