Замена парцела због Коридора 10

Потписано 26 уговора о замени пољопривредног земљишта у државној својини са власницима пољопривредног земљишта на траси Коридора 10. Експропријација подразумева равноправну замену "парцелу за парцелу", саопштено из Министарства пољопривреде.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин је у Белој Паланци потписао први од 26 уговора о замени пољопривредног земљишта у државној својини са власницима пољопривредног земљишта на траси Коридора 10.

Драгин је изјавио да је Коридор 10 стратешки пројекат Србије који је ова администрација решена да заврши.

Министар је истакао да је потписано 26 уговора, на деоници дугачкој 23 километра, на релацији Ниш - Црвена Река.

"Оно што је пољопривредницима најважније јесте да се парцеле не цепају, јер је ово процес пре експропријације, који подразумева равноправну замену - "парцелу за парцелу", наводи се у саопштењу Министарства.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде по истим принципима замене учествује у поступку експропријације пољопривредног земљишта у приватној својини и наставља интензивно да ради на пословима замене пољопривредног земљишта на свим деловима трасе Коридора 10.

Ове замене врше се пре експропријације, у складу са Законом о пољопривредном земљишту, а замена земљишта врши се према еквивалентним тржишним вредностима, истиче се у саопштењу.

Министарство пољопривреде замену земљишта обавља у координацији са Јавним предузећем "Путеви Србије", Привредним друштвом "Коридор 10", као и Министарством животне средине и просторног планирања, Министарством инфраструктуре и Министарством за Национални инвестициони план у Влади Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи