Цена Сајма 40 милиона евра

Конзорцијуму "Римини-Верано моторс" биће предложено да купи Београдски сајам за 40 милиона евра, а да планиране инвестиције од 35 милиона остану исте, рекао министар економије Млађан Динкић. Ако конзорцијум то не прихвати, тендер ће бити поништен, рекао Динкић.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је да ће конзорцијуму "Риминија" и "Верано моторса" бити предложено да купе Београдски сајам по цени од 40 милиона евра и да задрже понуђене инвестиције од 35 милиона евра.

"Ми смо имали консултације са тендерском комисијом и сасвим сигурно је неприхватљива понуда која је испод два милиона евра. Према ономе што сам чуо од комисије, они ће тражити повећање понуде на 40 милиона евра и да буду задржане инвестиције од 35 милиона евра", рекао је Динкић новинарима.

Министар економије је навео да ће, ако Конзорцијум то не прихвати, тендер бити поништен, а Сајам неће остати друштвено власништво већ ће бити подржављен.

Конзорцијум компанија "Верано Моторс" и "Римини", који је једини конкурисао на тендеру за куповину 70 одсто капитала "Београдског сајма", понудио је 1,83 милиона евра, саопштила је Агенција за приватизацију.

Понуђен је и инвестициони програм од 35 милиона евра, а прихваћене су и минималне обавезе из социјалног програма.

Капитал Београдског сајма процењен је на 20,5 милиона евра, а очекивања су била да понуђена цена буде приближна том износу.

Према условима тендера, купац ће морати да настави сајамску активност десет година и да уложи најмање 35 милиона евра, али и овог пута, као и у досадашњим приватизацијама, уз предузеће им се нуди и веома атрактивно земљиште на коме ће моћи да се према урбанистичком плану граде и комерцијални и пратећи садржаји.

Агенција је навела да ће у сарадњи са саветником, у року од највише 30 дана од дана отварања понуде, извршити оцену понуде Конзорцијума и презентовати је члановима Тендерске комисије на другој наредној седници.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи