Понуђена исплата дуга радницима "Азотаре"

Радници панчевачке "Азотаре" дуг за зараде добиће делом у новцу, а делом у акцијама фабрике, ако на то пристане већина запослених. Уколико Синдикати не прихвате предлог фабрика ће отићи у стечај.

Самостални синдикат "Азотаре" саопштио је да ће радници дуг за зараде добити делом у новцу, а делом у акцијама фабрике, ако на то пристане већина запослених.

Председник тог синдиката у компанији Милан Ивовић рекао је да је генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић понудио да та компанија издвоји 150 милиона динара за исплату заосталих зарада, а да остатак потраживања радници добију у акцијама.

"Радницима је понуђено да 150 милиона динара подели у три рате, тако да се један део новца исплати у августу, у децембру, а трећи део у мају 2010. године. То је по раднику око 47.000 динара у просеку. Остали део обавеза према радницима претворио би се у акције", рекао је Ивовић.

Председник синдиката је навео да ако радници не прихвате тај предлог фабрика ће отићи у стечај.

"То је поново био услов. Ми ћемо сада тај предлог прочитати радницима и шта већина одлучи, тако ћемо поступити", истакао је Ивовић.

Програм за реструктурирање фабрике и излазак из кризе, који предвиђа да "Азотара" обнови производњу 1. августа, прихватили су прошлог четвртка Управни одбор фабрике, синдикати и представници Србијагаса, а требало би да га одобри и Влада Србије.

Тим програмом требало би да буде отписано 55 милиона евра, од укупно 96 милиона евра дугова Азотаре држави и банкама, на основу чега би Јавно предузеће "Србијагас" постало власник 81,6 одсто акција "Азотаре", као и да се обезбеди око 48 милиона евра за инвестиције у производњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи