Руски инвеститор купује акције "Фејсбука"

Вредност најпопуларније интернет друштвене мреже "Фејсбук" из дана у дан расте. Руска компанија "Digital sky technologies" спремна је да плати запосленима скоро 15 долара за једну акцију.

Руска интернет компанија "Digital sky technologies" платиће 14.77 долара по обичној акцији запосленима у "Фејсбуку", чиме је вредност најпопуларније интернет друштвене мреже достигла око 6,5 милијарди долара, пренели су извори упућени у преговоре.

Уговор ће омогућити да "Digital sky technologies" купи обичне акције од запослених и бивших запослених у "Фејсбуку" и није повезан са улагањем овог руског инвеститора од 200 милиона долара у мају ове године, пренео је Ројтерс.

Заједно ће ове две трансакције омогућити руској компанији удео од 3,5 одсто у "Фејсбуку", рекао је извор британској агенцији.

Званичници "Фејсбука" су потврдили да је куповина обичних акција у току.

У саопштењу, извршни директор "Фејсбука" Марк Цукерберг рекао је да је задовољан, с обзиром на то да је цена коју "Digital sky technologies" нуди "много већа" од цене која је прошле јесени разматрана у оквиру сличног програма који би омогућио запосленима да зараде на акцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи