Исплата бонуса запосленима

Почела исплата једнократне помоћи од 5.000 динара запосленима у јавном сектору, чија плата није већа од 50.000 динара. Једнократна помоћ пензионерима у септембру.

Бонус или помоћ, у сваком случају по 5.000 динара, првог дана исплате легло је на рачуне 28.000 службеника у јавном сектору. Управа за трезор новац је уплатила запосленима у инстутитуцијама које су прве доставиле спискове. У већини градова они се тек праве.

Запослење у јавном сектору има 440.000 радника. Чак половина је у просвети и здравству. Свако чија је плата мања од 50.000 динара, добиће једнократну помоћ.

Влада Србије је почетком месеца одлучила, да право на такву помоћ немају запослени у јавним предузећима.

Како РТС сазнаје у завршној фази је и утврђивање критеријума за поделу помоћи пензионерима. Могуће је да ће они са најнижим пензијама добити већу помоћ.

Потпредседник Владе Јован Кркобабић рекао је за "Вечерње новости" да ће једнократна помоћ пензионерима износити минимум 5.000 динара и да ће бити исплаћена у септембру.

Одлука о томе биће усвојена на једној од наредних седница Владе Србије, помоћ ће се додељивати преко Фонда ПИО, а број корисника биће утврђен накнадно и зависиће од количине обезбеђеног новца, рекао је Кркобабић.  

РТС сазнаје и да се уз исплату помоћи предлаже исплата половине, последње рате такозваног Великог дуга пољопривредним пенезионерима. Ту рату је требало да добију идуће године. У просеку пољопривредним пензионерима следи по 14.000 динара.

Реч је о дугу насталом 90-тих година, пољопривредници који су пензионисани касније, добили би помоћ, у износу који буде утврдјен и за све остале пензинере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи