Ново лице Београдског сајма

Конзорцијум купаца представио пројекат развоја Београдског сајма до 2012. Улаз у сајам кроз подвожњаке, паркинзи испод нових хала.

Једини понуђач за куповину Београдског сајма Конзорцијум италијанског Сајма Римини и београдског Верано моторса доставио је Агенцији за приватизацију тражену додатну документацију за учешће на тендеру, а истовремено, у Италијанској кући у Београду представљен је пројекат развоја сајма.

Главни архитекта Едвард Мијић из студија ГМП из Хамбурга рекао је да су хале један, два и три, од пренапрегнутог бетона и са куполама, вредно архитектонско достигнуће и препознатљиво обележје Београда и да ће бити уклопљене у нови пројекат, који ће се изводити у две фазе.

Све остале хале биће срушене, укључујући и управну зграду, а како ће са изградњом паралелно трајати и сајамска делатност, радови, вредни око 35 милиона евра, одвијаће се у више етапа у наредне скоро три године.

Мијић је додао да је пројектом предвиђено да се у централном делу мостом може ући директно у центар сајма, чија ће укупна излагачка површина бити око 55.000 квадратних метара.

Неопходно је и ново саобраћајно решење, којим су планирана два подвожњака испод железничке пруге, паркинг за посетиоце градиће се испод нових хала, а простор испод старих моћи ће да се користи за магацине.

Председник Управног одбора сајма Римини Лоренцо Кањони, напоменуо је да детаљни план за другу фазу пројекта, која се односи на просторе ван хала, где се сада налазе базари, још није урађен, а радиће се заједно са инвестиционим партнером "Верано групом", уз консултацију градских власти.

Италијански амбасадор у Београду Армандо Варикијо истакао је спремност италијанске Владе да подржи ово улагање у српску привреду.

Генерани директор Сајма Римини Пјеро Вентурели рекао је да је тај сајам прошле године остварио промет од 97 милиона евра, да је имао скоро два милиона посетилаца и да је 85 посто капитала у јавном власништву, а 15 одсто у приватном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи