"Јат" обуставио продају карата за Дубровник

"Јат ервејз" обуставио даљу продају карата за Дубровник зато што српски национални авио превозник има дозволу само за прва два најављена лета. Ускоро нови разговори ваздушних власти две земље.

Српски национални авиопревозник "Јат ервејз" је обуставио продају карата за Дубровник зато што има дозволе само за прва два најављена лета, изјавио је председник Управног одбора Јата Саша Влаисављевић.

Влаисављевић је агенцији Бета рекао да ће у уторак 7. јула бити одржан састанак представника Министарства за инфраструктуру Србије и Министарства мора, промета и инфраструктуре Хрватске да би се решио проблем дозвола за Јатове летове.

"Очекујем да ће проблем бити решен и да ће Јат добити дозволе", рекао је Влаисављевић.

Према његовим речима проблем представља то што Хрватска и Србија немају потписан споразум о ваздушном саобраћају.

Како је додао, требало би да буде решен проблем полетања авиона са аеродрома у Осијеку јер авиони приликом полетања улазе пет километара на територију Србије.

Влаисављевић је рекао да је за сада продато 800 карата за летове до Дубровника и да уколико проблем не буде решен постоји могућност превоза путника до аеродрома Тиват, а одатле у Дубровник.

Продаја карата обустављена је 1. јула, дан пре првог лета за Дубровник после паузе од 18 година.

Јат је најавио да планира да на линији Београд-Дубровник лети до краја августа, два пута седмично - понедељком ујутру и четвртком поподне. Цене карте износи 86 евра у једном смеру и 152 евра за повратну карту.

Саветница за односе са јавношћу Директората цивилног ваздухопловства Србије Катарина Андрић-Милосављевић рекла је да је питање дозвола за летове Јат ервејза у Хрватску искључиво питање те авиокомпаније и хрватских ваздухопловних власти.

"Директорат нема нема никакве везе са издавањем дозвола Јату у другим земљама и не може да утиче на такве одлуке", рекла је Андрић-Милосављевић.

Саобраћај на линији Београд-Дубровник обустављен је 6. августа 1991. године због ратних дејстава.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи