Житарице и баште оштећене невременом

У невремену које је захватило Мачву и Војводину највише штете нането је житарицама, дувану и баштама у општинама Шабац, Богатић, Жабаљ, Бачки Петровац, Зрењанин и Сечањ. у заштити од невремена учествовали су стрелци са 182 противградне станице.

Невреме које је захватило Мачву и Војводину највеће штете нанело је у општинама Шабац, Богатић, Жабаљ, Бачки Петровац, Зрењанин и Сечањ, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највећа површина захваћена синоћњим невременом је у општини Сечањ, где је погођено око 1.000 хектара, а проценат оштећења на баштама и житарицама је од 10 до 40 одсто.

У општини Зрењанин захваћено је 500 хектара, а оштећења у баштама и житарицама су такође од 10 до 40 одсто, у општини Жабаљ невреме је погодило 300 хектара, а оштећење на житарицама је од 10 до 15 одсто.

У општини Бачки Петровац невременом је захваћено 50 хектара, а оштећења на дувану била су од 10 до 50 одсто, у Шапцу је невреме погодило 30 хектара и оштећења у баштама су пет до десет одсто.

У односу на размере непогоде и на основу прелиминарних извештаја стрелаца, укупне штете су мањих размера, наведено је у саопштењу.

На основу прелиминарно прикупљених података, у заштити од невремена учествовали су стрелци са 182 противградне станице и утрошене су 724 ракете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи