Читај ми!

Вучић на српско-јапанском форуму: Србија ће краја године добити инвестициони рејтинг и од агенција Фич и Мудис

У Палати Србија одржава се Пословни форум Србија - Јапан на коме учествују представници 100 јапанских компанија с циљем директног истраживања инвестиционих могућности у нашој земљи. Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија до краја године добити инвестициони кредитни рејтиг и од агенција "Фич" и "Мудис".

Председник Александар Вучић изјавио је на Пословном форуму Србија - Јапан: сусрет са Јапанском организацијом за спољну трговину Џетро да ће Србија до краја године добити инвестициони кредитни рејтиг и од агенција "Фич" и "Мудис".

"Ово је највећа пословна јапанска делегација која је икада посетила нашу земљу", истакао је Вучић на форуму, у коме учествује више од 100 јапанских компанија.

Вучић је рекао да постоје ствари којима можемо да се хвалимо, а то је да је Србија коначно добила инвестициони кредитни рејтинг од агенције "Стандард енд Пурс".

"Добићемо потврду од још две компаније, "Фич" и "Мудис" и то ће бити до краја године, веома брзо, али има још неких добрих ствари", рекао је Вучић.

Нагласио је да јавни дуг Србије у односу на БДП износи 46,5 одсто, што је заправо половина просечног јавног дуга у односу на БДП-а у ЕУ.

Подаци Народне банке Србије показују да су приливи по основу улагања јапанских резидената у нашој земљи износили 473,4 милиона евра у периоду од 2010. до 2023. године.

Према подацима Републичког завода за статистику укупна спољно-трговинска размена робе са Јапаном, од јануара до јуна ове године, износила је 160,1 милион долара.

четвртак, 17. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи