Читај ми!

Бајатовић: Са "Гаспромом" договорене додатне испоруке гаса током зимске сезоне

Генерални директор ЈП "Србијагас" Душан Бајатовић договорио се у Санкт Петербургу са председником Управног одбора "Гаспрома" Алексејем Милером о додатним испорукама гаса за нашу земљу током зимске сезоне.

Душан Бајатовић је рекао да су се договорили о додатним испорукама гаса за ову сезону грејања.

"То су одличне вести за нашу земљу", истакао је Бајатовић, који се у среду састао са Алексејем Милером на маргинама Међународног форума о гасу у Санкт Петербургу, где су одржали радни састанак.

Представници "Србијагаса" и "Гаспрома" разговарали су о питањима испорука руског гаса ради обезбеђивања сигурног снабдевања потрошача у Србији.

Проширење подземног складишта

Бајатовић очекује да ће испоруке гаса током зимске сезоне бити око 400 милиона кубних метара.

Истиче да ће се продужење постојећег уговора о испорукама гаса из Русије, вероватно разматрати у првом кварталу 2025. године.

Бајатовић је, такође, потврдио да су две земље започеле активности на проширењу подземног складишта гаса у Банатском Двору и да је и о томе било речи у Санкт Петербургу на састанку са "Гаспромом".

Напоменуо је да је са "Гаспромом" договорено да се у том послу користи руска технологија и додао да су уговори о набавци опреме потписани 8. октобра.

Србија и Русија, како је раније најављено, планирају да се прошири подземног складишта гаса Банатски Двор до 750 милиона кубних метара и да се гаса складишти у Честерегу на северу Србије. 

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи