Читај ми!

Делегација привредника из Дубаија и Београду, договорени нови послови

Два дана након посете председника Уједињених Арапских Емирата Србији и потписивања свеобухватног Споразума о економском партнерству, у Београд је стигла привредна делегација из Дубаија. Договорени су нови послови, а потписан је и Меморандум о сарадњи привредних комора Србије и Дубаија.

Дванаест компанија из Дубаија и око 60 српских фирми покушавају да потписане споразуме спроведу у дело. Замрзнуто воће, сокови и џемови из Србије ускоро ће се наћи на тржишту Емирата.

Мирјана Николић из ИТН групе каже да су са тим асортиманом већ присутни у Катару и Кувајту, и да им јако стало да буду и у Емиратима.

“Због тога наступамо на сајмовима у Дубаију и дошли смо овде да направимо сарадњу са нама врло интересантним купцем“, рекла је Николић.

Абдул Рахман Камхие из делегације Привредне коморе Дубаија каже да су потписали два меморандума о сарадњи са српским компанијама.

“Бавимо се прехрамбеним технологијама и планирамо да преко Србије послујемо и са остатком Балкана“, додаје Камхие.

Поред прехрамбене индустрије разговарало се и о машинској и текстилној индустрији, ИТ сектору.

Мухамед Луте, председник Привредне коморе Дубаија истиче да је Србија њихова прва мисија на Балкану.

“Овде су компаније из различитих сектора, али оно у чему видимо посебну прилику за сарадњу је ИТ сектор. Ми радимо доста на дигитализацији у нашој држави“, каже Луте.

Очекује се да овогодишњи извоз у УАЕ премаши прошлогодишњих 111 милиона евра, а за Србију је значајно и искуство које Дубаи има у организацији међународних изложби, као што је Експо.

Министарка привреде Андријана Месаровић сматра да посебно треба обратити пажњу на активности у пољопривредно-прехрамбеном сектору, у смислу извоза српских производа, али и у начину управљања пољопривредним земљиштем.

Од прошле године помоћ домаћим привредницима пружа и канцеларија Привредне коморе Србије у Дубаију.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи