Момировић у Сеулу: Отпочињемо преговоре о Споразуму о економском партнерству са Корејом

Министри трговине Србије и Републике Кореје потписали су у Сеулу заједничку изјаву о отпочињању преговора о споразуму о економском партнерству Влада Републике Србије и Кореје.

Србија има потписане споразуме о слободној трговини са ЕУ, ЦЕФТ-ом, Евроазијском економском унијом, Турском, Кином, а ускоро ће бити потписан и са Уједињеним Арапским Емиратима.

На тој листи, поручују из Сеула, ускоро би требало да се нађе и Кореја.

Министар трговине Томислав Момировић рекао је, након што је са корејским колегом Инкјом Чангом потписао заједничку изјаву о отпочињању преговора о Споразуму о економској сарадњи, да је Србија данас отпочела преговоре који ће довести до партнерства са једном економски моћном државом.

"Након годину дана интензивних разговора ми имамо јасан правац шта желимо да постигнемо, које индустрије да подстакнемо и шта је оно што наши народи могу да добију од чвршће економске везе наше две државе", истакао је Момировић.

Према његовим речима, Кореја је земља која је већ доста инвестирала у Србију, а корејске компаније су дале значајан допринос нашој економији запошљавајући скоро 10.000 људи у Србији.

Министар Момировић је навео да је трговинска размена између Србије и Републике Кореје и до сада била значајна, и у прошлој години износила 686 милиона евра, док је наш извоз достигао износ од 320 милиона евра.

"Споразум о економској сарадњи између Србије и Кореје отвара једно потпуно ново поглавље, једну потпуно нову и заиста велику шансу и ми морамо то да искористимо. Србија је препозната као значајан партнер и уверен сам да ћемо у наредним годинама имати још више инвестиција и да ћемо трговинску размену подићи на још виши ниво”, закључио је Момировић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи